پیش از شروع برنامه نویسی بخوانید!

شروع برنامه نویسی
مقالات برنامه نویسی

پیش از شروع برنامه نویسی بخوانید!

در ادامه ی این بحث در مورد نکاتی صحبت خواهیم کرد
که کمتر، برای برنامه نویسان مبتدی یا علاقه مندان به یادگیری برنامه نویسی، توضیح داده شده است.

1 – محدودیت سنی برای شروع برنامه نویسی وجود ندارد!

یکی از مهم ترین سوالات کسانی که می خواهند برنامه نویسی را شروع کنند این است که آیا در سن مناسبی برای یادگیری برنامه نویسی قرار دارند یا خیر که در جواب این سوال باید بگوییم در حقیقت هیچ سن دقیقی برای شروع برنامه نویسی وجود ندارد.

شما ممکن است مشغول تحصیل در مدرسه باشید و بخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید یا اینکه در حال ورود به دانشگاه باشید یا حتی دوران تحصیل خود را پشت سر گذاشته باشید در هر حال و در هر کدام از این مراحل میتوانید برنامه نویسی را شروع کرده و مسیر مورد نظر خود را پیگیری کنید.

برنامه نویسی محدودیت سنی ندارد

در واقع برای یادگیری برنامه نویسی تنها چیزی که اهمیت دارد انگیزه و تلاش است نه سن و موقعیت اجتماعی شما.

2 – از کدام سیستم عامل استفاده کنیم؟

یکی دیگر از سوالاتی که برای کسانی که می خواهند برنامه نویسی را یاد بگیرند پیش می آید این است که از کدام سیستم عامل برای یادگیری برنامه نویسی استفاده کنند.

ممکن است روی اینترنت یا در زندگی واقعی با افرادی مواجه شوید که نظرات مختلفی در این باره داشته باشند

مثلا ممکن است با این نظر مواجه شوید که اگر برای یادگیری برنامه نویسی از سیستم عامل Mac استفاده نکنید در طول مسیر دچار چالش های بیشتری می شوید و باید بدانید که این نکته واقعا نمی تواند درست باشد

و تجربه به شما نشان خواهد داد که با هر سیستم عاملی می توانید برنامه نویسی را یاد بگیرید.

برای یادگیری برنامه نویسی سه گزینه پیش روی شماست یکی از آنها Mac است که در کنار آن گزینه های دیگری از جمله ویندوز و لینوکس وجود دارند که شما با توجه به شرایط خودتان می توانید یکی از آنها را انتخاب کرده و در مسیر موفقیت قرار بگیرید.

البته هر کدام از این سیستم عامل ها ضعف های خاص خود را دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

سیستم عامل

نقطه ضعف ویندوز می تواند این باشد که بیشتر آموزش های آنلاین بر روی دستگاه هایی با سیستم عامل لینوکس یا Mac انجام می شوند و اینکه بیشتر ابزار های مورد استفاده در برنامه نویسی برای لینوکس و Mac بهتر طراحی شده اند

که باعث می شود گاتهی اوقات در یادگیری برنامه نویسی مسیر برای شما اندکی سخت تر شود اما در نهایت نمیتواند مشکل زیادی برای شما ایجاد کند

چرا که باندکی صبر و تلاش بیشتر می تواند این مانع را پشت سر گذاشته و ابزار و آموزش های مورد نیاز خود را در اینترنت پیدا کنید.

مورد منفی درباره ی لینوکس این است که اگر مشکلی برای رایانه شما پیش بیاید شما اصولا باید خودتان راهی برای رفع آن پیدا کنید.

و در مورد Mac می توان به این نکته اشاره کرد که اصولا کار با آن لذت بخش نیست و بسیاری از افراد حتی آن هایی که از این سیستم عامل برای مدت زیادی استفاده کده اند ممکن است از محیط آن لذت نبرند.

3 – آشنایی با کاربرد API ها.

یکی از  مسائلی که ممکن است برای شما در شروع برنامه نویسی یک چالش باشد درک مفهوم واقعی API است.

اکثر اوقات کسانی که می خواهند برنامه نویسی را یاد بگیرند با کاربرد درست API ها به درستی آشنا نمی شوند.

API ها برای بسیاری از موارد کاربرد دارند و بهترین راه توضیح آن برای کارآموزان این است که به آنها بگوییم API در واقع دفترچه ی راهنمای ارتباط گرفتن ما با آن چیزی ست که در برنامه نویسی طراحی کرده ایم.

کاربرد API

مثلا اگر بخواهیم دکمه ای را در برنامه نویسی فرانت اند در یک صفحه قرار دهیم اینکه چه رنگی دارد یا اینکه چه کاری انجام میدهد مربوط به API بوده و توسط API معرفی می شود.

مثال دیگر کاربرد API در آشپزی ست به این شکل که میتوان API را مانند دستور پخت غذا در آشپزی در نظر گرفت.

در نهایت باید بدانید که کلمه ی API در برنامه نویسی به شکل بسیار کلی ای به کار می ورد که باید برای مواجهه با آن آماده باشید.

4 – تفاوتی میان یک توسعه گر نرم افزار و یک مهندس نرم افزار وجود ندارد!

این دو عنوان هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند اما به هر حال هنگام ورود به برنامه نویسی بسیاری از تازه وارد ها در درک این موضوع دچار مشکل می شوند.

مثلا بعضی از کارگاه های آموزشی ممکن است بگویند شما را به عنوان یک توسعه گر نرم افزار آموزش می دهند

و برخی دیگر بگویند می تواند با کمک انها تبدیل به یک مهندس نرم افزار شوید که در نهایت با اینکه کلمه ی مهندس نرم افزار ممکن است در ظاهر عنوان مهم تری به نظر برسد این دو عنوان یکی هستند.

مهندس نرم افزار و توسعه گر نرم افزار

تفاوت زمینه های مختلف برنامه نویسی زمانی ایجاد می شود که بخواهید به صورت تخصصی یک بخش از برنامه نویسی را انتخاب کنید

مثلا بخواهید یک توسعه گر بک اند بشوید یا اینکه بخواهید یک برنامه نویس فرانت اند شوید که این عناوین شما را به یک مهندس نرم افزار یا یک توسعه گر نرم افزار تبدیل می کند

که در زمینه ی بک اند یا فرانت اند تخصص دارد. نکته ی دیگری هم که وجود دارد این است که بدانید توسعه گر وب در واقع همان برنامه نویس فرانت اند است

به این شکل که وقتی می گویید شما یک مهندس فرانت اند هستید در واقع شما یک برنامه نویس در بخش فرانت اند هستید که همان توسعه ی وب است.

5 – بهترین زبان برنامه نویسی کدام است؟!

نکته ای که باید از همان ابتدا بدانید این است که در حقیقت چیزی به نام بهترین زبان برنامه نویسی وجود ندارد حتی با وجود اینکه مردم وقتی می خواهند برنامه نویسی را یاد بگیرند

پیش از هر چیز این سوال را از خود و دیگران می پرسند که باید گفت هر زبانی که بتوانید با آن کار خود را به خوبی پیش ببرید بهترین زبان برنامه نویسی است

بهترین زبان برنامه نویسی

یعنی اگر در زمان یادگیری یک زبان احساس کنید کار با آن را دوست دارید و دارید به خوبی آن را یاد میگیرید پس آن زبان بهترین زبان برنامه نویسی برای شماست.

با این حال برخی زبان ها هستند که کاربرد بیشتری در جهان دارند مثلا جاوا اسکریپت هم در بک اند هم در فرانت اند کاربرد دارد که اهمیت آن را بالا می رود و یا مثلا پایتون بخاطر کاربردش در ماشین لارنینگ و علوم داده ها طرفداران زیادی دارد.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

لوگو
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید