دستور العمل برای توسعه گران

دستورالعمل توسعه گران
برنامه نویسی

دستور العمل برای توسعه گران

استخدام نیروی جدید امر بسیار خطیری محسوب می شود.
حالا فرض کنید آن نیروی جدید شما باشید که به عنوان یک تازه کار وارد شرکت می شوید در این وضعیت شما خود را در یک محیط جدید می یابید که همه ی بخش های آن برای شما تازگی دارند.
با این حال شما برای انجام این کار انتخاب شده اید پس توانایی انجام آن را دارید اما سوال اینجاست که اگر کسی برای راهنمایی شما نباشد چه قدر زمان و انرژی باید صرف کنید تا به مراحل کار خود آشنا شوید؟

 

مصاحبه کاری

استخدام نیروی جدید امر بسیار خطیری محسوب می شود.

حالا فرض کنید آن نیروی جدید شما باشید که به عنوان یک تازه کار وارد شرکت می شوید در این وضعیت شما خود را در یک محیط جدید می یابید که همه ی بخش های آن برای شما تازگی دارند.

با این حال شما برای انجام این کار انتخاب شده اید پس توانایی انجام آن را دارید اما سوال اینجاست که اگر کسی برای راهنمایی شما نباشد چه قدر زمان و انرژی باید صرف کنید تا به مراحل کار خود آشنا شوید؟

آنچه که شما و شرکتی که برای آن کار می کنید با آن مواجه می شوید یک نقص بزرگ در آشنایی با خط مشی شغلی شماست.

هر شرکت و هر فرهنگ ویژگی های خاص خود را دارد و برای توضیح این تفاوت ها ما لیستی به عنوان راهنمای خط مشی شغلی برای شما در نظر گرفته ایم.

اصول

ما معمولا فعالیت های کاری خود را بر اساس قواعد خاصی در جهت توسعه ی کاربردی و سریع طبقه بندی می کنیم.

اصول برنامه نویسی

اصول اولیه

  • اصل تک مسئولیتی: بر اساس این قاعده هر کلاس باید یک کارکرد داشته باشد
  • اصل باز و بسته: ورودی های نرم افزار باید برای گسترش باز و برای تغییرات بسته باشند.
  • اصل تعویض لیسکوف: بر اساس این اصل فانکشن هایی که از پوینتر ها و رفرنس ها برای ایجاد کلاس استفاده می کنند باید بتوانند از آبجکت های کلاس ها استفاده کنند بدون اینکه از آنان اطلاعاتی داشته باشند.
  • اصل جدا سازی رابط کاربری: داشتن چند رابط کاربری که هر کدام بر اساس نیاز کاربر ایجاد شده اند بهتر از داشتن یک رابط کاربری عمومی است.
  • اصل وارونگی اتکا: به مفاهیم تکیه کنید نه جزئیات.
خود را تکرار نکنید

این یک قانون کلی در برنامه نویسی است که برای کاهش تکرار الگوها در برنامه نویسی با استفاده از چکیدگی یا نرمال سازی داده ها ایجاد شده است.

استفاده ی مجدد از کد

استفاده ی مجدد از کد که با نام استفاده ی مجدد از نرم افزار هم شناخته می شود به معنی به کار گیری یک نرم افزار یا دانش موجود از آن نرم افزار برای ایجاد نرم افزار جدید است.

به آن نیاز نخواهید داشت!

بر اساس این اصل یک برنامه نویس نباید یک کارکرد را به برنامه اضافه کند مگر اینکه آن کارکرد ضروری باشد.

معمولا کار به این شکل است برنامه نویس سعی می کند چیزی را به مشتری تحمیل نکند.

برای مثال اگر یک عملکرد را بدون هماهنگی مشتری در برنامه ایجاد کنید هرگز متوجه نخواهید شد که آن عملکرد به درد مشتری می خورد یا خیر

پس باید سعی کرد که در قدم اول نیاز های مسلم و ابتدایی مشتری پاسخ داده شود و بعد در صورت نیاز جزئیات جدید اضافه شود.

متدولوژی

متدولوژی در واقع شاخصه ی روند برنامه نویسی برای هر فرد یا گروه برنامه نویس است.

پروتوتایپ کردن رابط کاربری

این امر بسیار توصیه شده است که برنامه نویسان فعالیت های UI را قبل از کارگذاری نمونه گیری کنند.

این قدم ساده به شما امکان می دهد در مورد تغییرات بعدی آزاد تر باشید و بتوانید با توجه به خواسته های مشتری بهتر تغییرات را ایجاد کنید.

نوشتن تست

شدیدا توصیه می شود که برای خود یک سری تست ها را پیش از کارگذاری در نظر بگیرید چرا که باعث می شود شما راحت تر بتوانید کیفیت و کامل بودن کد ها را کنترل کنید.

توسعه

عجول نباشید وظایف کلی را به کار های کوچک تر تقسیم کنید و یک مسیر خاص را رسم کنید و سعی نکنید همه چیز را با یک بار امتحان به نتیجه برسانید و پیشرفت های خود را ذخیره کنید.

بازبینی کد ها

وقتی درباره کد هایتان از کسی نظر می گیرید:

  • قدردان و مودب رفتار کنید و به یاد داشته باشید که طرف مقابل سعی دارد به شما کمک کند.
  • سعی کنید نگاه طرف مقابل را درک کنید حتی اگر فکر می کنید که نظر او اشتباه است.
  • اگر موضوعی برای شما واضح نیست سعی کنید از مباحثه فرار نکنید و سعی کنید یک تماس مناسب ایجاد کرده و به یک دید مشترک از موضوع برسید.

بازبینی کد ها

وقتی درباره ی کد های دیگران نظر می دهید:

  • سعی کنید صریح, مطمئن, تحلیل گرانه و خوش رو باشید.
  • سعی کنید جزئی نگرانه صحبت کنید و مثال های دقیق بزنید تا دچار سردرگمی نشوید.
  • همیشه سعی کنید از نیت و اراده طرف مقابل تعریف کرده و توجه داشته باشید که هدف مجموعه مشترک است.
  • اگر می خواهید کار کسی را قضاوت کنید در نظر داشته باشید که افراد همیشه پیش زمینه ای منفی نسبت به انتقادات دارند پس سعی کنید همیشه با دقت رفتار کنید.
ارزیابی

این پروسه مربوط به زمانی است که می خواهیم تعیین کنیم که آیا عملکرد های ایجاد شده مطابق با انتظارات مشتری و کارفرما هستند یا نه.

این کار یک گام بسیار مهم در پیشبرد پروژه است و باعث افزایش اعتماد و کارآمدی در گروه می شود ولی در عین حال ممکن است به راحتی با اندکی سهل انگاری باعث ایجاد اشکالات جدی شود.

ارزیابی کد ها

پس به این دو مرحله در ارزیابی توجه داشته باشید:

  • ارزیابی داخلی می تواند به راحتی به ما کمک کند که باگ ها را پیدا کرده و تصحیح کنیم اما ممکن است زمان زیادی از ما بگیرد.
  • ارزیابی در محیط به این شکل انجام می شود که ما به صورت عملی بررسی می کنیم که آیا تمام مطالبات کارفرما در نتیجه ی نهایی کار اعمال شده اند یا خیر.
نتیجه گیری

نتیجه گیری

  • کسانی که خارج از محیط کار وارد پروژه می شوند آشنایی لازم را با دستور العمل های شما ندارند پس ضروری ست که یک سری اطلاعات خاص از اینکه چه انتظاراتی از ایشان دارید ارائه دهید.
  • ایجاد یک دستور العمل مناسب بسیار مهم است چرا که میتواند به شما کمک کند پروسه ی رسیدن یک تازه کار به آشنایی کامل با روند کار را برای دیگران به صورت مدون در دسترس قرار دهد.
  • دستور العمل ها از این جهت اهمیت دارند که باعث صرفه جویی در زمان شما و کاهش دغدغه هایتان از طریق ایجاد یک مسیر مشخص می شوند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

لوگو
شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید