نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند
27 بهمن 1400 1400-12-07 13:19نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند
نقشه راه برنامه نویسی فرانت اند
هر بار که وارد یک وبسایت می شوید اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند و باعث می شود تصمیم بگیرید آیا می خواهید به جستجو در آن سایت ادامه دهید یا خیر ظاهر آن صفحه و حسی است که از آن دریافت می کنید.
طبیعتا هیچ کس از وبسایتی با طراحی خسته کننده خوشش نمی آید.
هر بار که وارد یک وبسایت می شوید اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند و باعث می شود تصمیم بگیرید آیا می خواهید به جستجو در آن سایت ادامه دهید یا خیر ظاهر آن صفحه و حسی است که از آن دریافت می کنید.
طبیعتا هیچ کس از وبسایتی با طراحی خسته کننده خوشش نمی آید.
کسی که مسئولیت بهبود ظاهر یک وبسایت است و اطمینان حاصل می کند کاربراز جستجو در این سایت لذت می برد توسعه دهنده فرانت اند است.
برنامه نویسی فرانت اند این روزها یکی از داغ ترین مباحث در زمینه ی شغلی ست و به نظر می رسد از زمان پیدایش خود تا امروز خود را به یک از پر بازده ترین مسیر های شغلی تبدیل کرده است.
بسیاری از بزرگترین شرکت های حیطه ی فناوری فرصت های شغلی بسیار زیادی را به برنامه نویسان فرانت اند می دهند و این افراد دستمزد های خیلی خوبی هم دریافت می کنند.
حالا بیایید ببینیم چطور می توان به یک برنامه نویس فرانت اند تبدیل شد.
-
یاد گرفتن HTML, CSS, JavaScript
اگر بخواهید در زمینه ی فرانت اند فعالیت کنید شما محکوم به یاد گیری این سه زبان هستید چرا که این سه زبان بلوک های اصلی در ساختار برنامه نویسی فرانت اند محسوب می شوند.
HTML به ساختار صفحه ی وب ارتباط پیدا می کند در حالی که CSS وظیفه ی تعیین استایل صفحه را بر عهده می گیرد و وقتی به JavaScript می رسیم در واقع داریم در مورد یک زبان سمت کاربر حرف می زنیم که برای ایجاد عملکرد هایی مانند انیمیشن و عکس و ویدیو و … به کار می روند.
شما برای ایجاد یک وبسایت باید به قواعد, ویژگی ها و شیوه ی اعمال عملکرد های این زبان ها را یاد بگیرید و برای این کار روش های بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید با توجه به شرایط خود بهترینشان را پیدا کرده و دنبال کنید.
-
با فریمورک های موجود برای فرانت اند آشنا شوید
بعد از اینکه با زبان های مهم در فرانت اند آشنا شدید حالا باید با توجه به نیاز و علاقمندی های خود بهترین فریمورک ها را پیدا کنید که در واقع کتابخانه هایی هستند که کد های از قبل آماده شده در آن ها وجود دارند و برنامه نویسی را بسیار ساده تر کرده و با ویژگی های خود به شدت به کار شما تنوع می دهند.
اگر بخواهیم در مورد CSS صحبت کنیم Bootstrap محبوب ترین کتابخانه محسوب می شود اما فریمورک های دیگری هم وجود دارد که بسیاری از افراد از آنها استفاده می کنند مانند Angular, React, Vue.
این نکته را هم در ذهن داشته باشید که قرار نیست لزوما تمام فریمورک ها را فرا بگیرید بلکه باید با توجه به نیاز پروژه خود, سلیقه ی بازار و راحتی یادگیری بهترین را انتخاب کنید.
-
ابزار و فناوری های مرتبط دیگر را فرا بگیرید
در این مرحله شما باید در دریای توسعه ی فرانت اند عمیق تر فرو روید و ابزارها و فناوری های متعددی که در این زمینه وجود دارد را شناخته و کار با آنها را فرا بگیرید.
در این زمینه شما باید تسلط کافی بر روی سیستم ورژن کنترل داشته باشید که به شما اجازه می دهد تغییرات کد منبع را به بهترین شکل دنبال کنید.
معروف ترین سیستم های ورژن کنترل GitHub, Mercurial, Beanstalk و … هستند.
علاوه بر اینها شما باید بتوانید طراحی ریسپانسیو را مدیریت کنید که تعیین می کند UI سایت روی دستگاه های مختلف چگونه نمایش داده شود.
این بخش بسیار مهمی از برنامه نویسی فرانت اند محسوب می شود چرا که مستقیما با تجربه ی کاربر از جستجو در صفحه ی شما مرتبط است.
در ادامه شما باید با خط فرمان و فانکشن های GUI نیز آشنا شوید.
همین طور باید ابزار های مختلف توسعه ی مرورگر را هم بشناسید تا بتوانید تجربه ی بهتری را به کاربر خود بدهید.
برنامه های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارند که آشنایی با آنها می توانند برای شما ضروری یا بسیار کارآمد باشد.
-
ساخت پروژه
همه ی ما می دانیم که دانش بی عمل ارزشی ندارد پس شما باید آموخته های خود را به صورت عملی به کار بگیرید و در جهان واقعی از مهارت های فرانت اند خود در جهان واقعی استفاده کنید.
شما می توانید کار خود را با پروژه های کوچک مانند بازی های کوییز, لیست فعالیت ها و … شروع کنید و بعد تر به پروژه های بزرگتر مانند پخش کننده موسیقی , برنامه ی چت و… برسید.
این کار به شما تجربه ی عملی داده و کمک می کند با برنامه نویسی فرانت اند آشنا شوید.
در این میان شما ممکن است چیز های جدیدی نیز یاد بگیرید.
-
برای خود رزومه ایجاد کنید
اگر میخواهید برنامه نویس فرانت اند شوید یکی از مهم ترین کارهایی که باید بکنید این است که برای خود رزومه ایجاد کنید.
چه بخواهید در یک شرکت بزرگ کار کنید چه پروژه ی خود را راه بیندازید نیاز است که توانایی ها و فعالیت های قبلی خود را به استخدام کننده ها یا مشتری های خود نشان دهید.
اگر یک مبتدی هستید می توانید کار خود را با طراحی یک وبسایت برای خودتان و نشان دادن توانایی هایتان و نوشتن سوابقتان در آن آغاز کنید و اطلاعات تماس خود را هم در آن قرار دهید.
-
با همکاران خود ارتباط برقرار کنید
در نهایت شما باید با افراد درست در زمینه ی کاری خودتان ارتباط برقرار کنید که می توانند به شما کمک کنند به یک برنامه نویس فرانت اند ماهر تبدیل شوید.
مثلا افرادی را پیدا کنید که می توانند بهترین منابع آموزشی را در اختیار شما قرار دهند, جدید ترین اخبار و اطلاعات جهان برنامه نویسی را بدهند یا سوالات شما را پاسخ دهند و مهم تر از همه ی این ها کسانی هستند که به شما کمک میکنند فرصت های شغلی مناسب پیدا کنید.